Like This ♥
First Week of 2012 :D
Saturday, January 7, 2012 • 9:50 PM • 0 Love Letter ♥

Assalamualaikum ! Hye Buddies ! hoowwa you ? fine ? good ! not fine ? take a long breath and calm down .. chill lah :D *jap ! sebelum tu pastikan nafas anda tidak memengsankan orang lain* :p

Hmm .. pejam celik pejam celik .. dan jangan tak celik celik dah .. minggu pertama January 2012 dah nak sampai ke penghujungnya .. now , dah nak masuk minggu kedua kan .. tup tup tap tap nanti dah sampai hujung tahun :)

Starting with 3 January 2012 , saya dah kena pergi sekolah kononnya untuk registser lah ape lah.. again ! KONON OK ! padahal untuk form 4 tak ada pun nak register register nie .. just datang untuk tahu kelas and gotong-royong kemas kelas .. erghhh ! kalau aku tahu aku tak datang tahu tak ? dangg u ! -_-"
Selamat ada member member untuk mengubat hati ini .. cewaahhh .. haa ! btw , I'm officially in 4 Ibnu Majjah .. Alhamdulillah .. kali nie hati saya tak berat lagi untuk berada dalam kelas Arab .. and a good news is , saya masih belajar dengan ustaz yang lama .. harap harap lah dia tak dapat tawaran pindah yang dia mintak tu .. hik2 ;D

Masih lagi sekelas dengan mak enon sorang nie .. since form 1 tak pernah berpisah kelas .. every year jugak mesti muka saya dengan dia decorate kelas .. tahun nie nak warna apa kelas yunk ? heee .. she's very creative person ok .. serious ! tapi tak tahu lah pulak kan .. kalau dia dapat tawaran ke sekolah lain .. hati dia memang sampai pun nak tinggalkan saya sorang sorang .. *sobs :'(


After bersih kan kelas yang memang dah bersih tu .. saya ke Saujana Selera .. cehh , macam nama restoran je .. padahal kantin sekolah ! hahaha .. laporr siot ! tak makan dari malam sebelum tu .. cacing dalam perut saya dah mencarut carut sebab tak diberi makan .. ok saya tipu ! LOL .. tapi betul lah kan .. agaknya kalau segala haiwan dan serangga atas bumi ni boleh bercakap mesti macam macam dorang complain .. especially tentang human behaviour .. agaknya je lah .. just terfikir ! hahaha :D

Tahun nie Saujana dapat pakcik kantin baru .. makanan dia not bad lah .. ok lah kot .. saya makan nasi lemak .. memang banyak tersangat sangat lah banyak makcik tu letak .. so , saya makan tak habis .. so , membazir ! yeahh ! sekali lagi syaitan telah berjaya mengorat saya .. hello ! bunga bukan sekuntum ok ! pergi kat orang lain boleh tak ?? :p


Lepas senang hati dengan perut yang kenyang tu .. tiba tiba Tyrah , Syaza and Deela ajak pergi breakfast kat luar .. aiyooo ! dorang memang suke ajak saya lepas saya dah melabur kan duit kat kantin tu .. kalau aku tahu , aku tak makan kat kantin tahu tak ?? Disebab kan saya masih kawan yang cemerlang gemilang dan terbilang *auww* saya pergi lah jugak teman dorang .. dengan perut yang memboyot akibat kekeyangan tu , terpaksa jugak lah berjalan ke Marrybrown .. senak perut den ! sampai sana , saya dah tak ade nafsu nak makan .. walaupun sebenar nya ade lagi nafsu nak makan aiskrim Marrybrown tapi ku tahan tahan sehingga ku terkebil kebil sendirian melihat mereka bersantapan di hadapan ku *sobs lagi ! :'0

Romantik sangat lah kan share air berdua dalam satu cawan .. padahal air dia kena rembat dengan saya sebab saya haus sangat .. dia tak minum lagi , saya dah minum dulu .. ape ? muke tak malu ? yeayyy me ! haks :D


Meet Syaza and Deela :)



Mata saya teruk giler .. muka pulak dah macam orang kena kanser tahap 4 -_-'


Around pukul 1.15 macam tu , kite orang balik naik teksi .. haha .. satu je nak cakap .. Pakcik teksi tu baru first time datang Jerantut eh ? dia tanya kite orang sekolah mana .. kite orang cakap lah SMK PADANG SAUJANA .. then , dengan confident nya dia cakap "Owhh .. yang dekat kem askar tu ye ?" .. *erkk ! tu SMJ lah pakcik* .. hahahaha :D



Sebelum balik , hang out rumah Tyrah dulu .. see ? nampak kan tudung tu .. start tahun nie , Saujana ade buat transformation sikit .. semua students perempuan Muslim kena pakai tudung labuh sampai ke siku .. hmm , not bad lah .. hari first memang rimas sikit .. sebab tak biasa and hari pun panas terik sangat .. memang sampai sengseng lengan baju lah .. tapi second day dah ok sikit .. Alhamdulillah :)


First week nie tak ade ape aktiviti sangat pun .. just ade orentasi .. then , saya and some prefects yang lain kena jadi guide untuk adik adik form 1 .. pusing lah satu sekolah tunjuk itu ini .. dah lah panas .. tak biasa dengan tudung baru lagi .. haishh .. penat jugok wehh !! dorang pulak kecik kecik je .. kemetot kemetot aje .. rase janggal pulak ade kat tengah tengah dorang .. rase besar sangat saya nie .. hahaha .. minggu depan dah start belajar .. dengar penjelasan tentang subjek hari tu takut jugak .. macam susah je .. eh2 , entah pape kan .. tak belajar lagi dah merungut ! lempang keyrangggg !! haha .. btw , saya ade 11 subjek :

BM , BI , SEJ , MATH MODE , ADD MATH , KIMIA , BIO , FIZIK , BAHASA ARAB , AL-QURAN SUNNAH dan SYARIAH ISLAMIAH .. hope boleh catch up semua subjek nie .. InsyaAllah .. pray for me people ! :)

Muchos Amos,
Hazira Hamdan



Labels:



Assalamualaikum ! " Saya bercakap kerana saya peramah dan saya sombong kerana saya menjaga diri saya.. Terima kasih " Hazira Hamdan .. Sixteen years old .. See the beautiful in wide vision people ! :)
bold italic underline strike

Hazira Raif

Create your badge

PUT YOU OWN CBOX





Big helped by Aulia Septiya , Ziera Sharplet and Munyrah Iyra
Edited by Opie
Header by Rabiey
Follow & Dashboard Button by Ziera
Cursor by Fiqah
Hosted by YOUR NAME