Like This ♥
Majlis Tadarus Al-Quran (PART II)
Friday, April 6, 2012 • 9:53 PM • 0 Love Letter ♥

Bismillahirahmanirahim ...


Assalamualaikum ! Hey uoalllsss .. ahaks ;D
Sihat ? Alhamdulillah ... bersyukur dengan nikmat kesihatan yang dikurniakan olehNya .. Ha ?? Ape ? Tak sihat ? Alaaa .. don't potpetpotpet to much just because u'r not well .. chill lah ! itu kan sebahagian daripada ujian Allah :)

"Demi sesungguhnya, Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, dan (dengan berlakunya) kekurangan dari harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang yang sabar (iaitu) orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata : "Sesungguhnya, Kami kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali." ( Surah Al-Baqarah : 155-156)


Ok .. first of all .. saye rase hari ni agak lega .. sebab nye ? hihi .. sebab saye dapat siap kan essay saye .. haha ! yeayy ! I did it .. Dora Dora The Explorer *erk ! tibe* hahaha .. Eh tapi betul ape , seingat saye lah mase kecik kecik dulu saye tengok citer Dora pendek tu , kalau dia dapat selesaikan masalah mesti dia akan kata "Yeayy ! We did it " atau kalau dekat TV9 yang alih Bahasa Melayu tu bunyik nya "Yeayy ! Kita telah berjaya" .. Then , dorang menari lalalala ramai ramai .. kan ? hahahahaha .. 






Dah stop merepek pompuan ! ni lah saye kalau dah dapat menaip kalau boleh semua benda saye nak cakap .. hik2 .. Ok lah .. sebenarnya , hari ni saye nak sambung cerita tentang MTQ .. dulu kan saye dah buat entry tentang ni tapi mase peringkat zon aje .. and now saye nak cerita mase peringkat daerah .. Hmm , the result not so bad but not so good jugak .. I only got first runner-up with a point different with the champion .. Ohh k .. tipu lah kalau tak frust kan .. frust lah jugak tapi tak de lah sampai nak bergolek golek daripada Lebuh Raya Pantai Timur ke Lebuh Raya Selatan .. hahahaha .. saye terima all the decision dengan hati yang terbuka .. REDHA is the best thing right ? tahun depan ade lagi :)




Mase round pertama tu which is text round saye dapat tajuk Akidah Mantap Mampu Mendepani Cabaran Teknologi .. serius , saye suke sangat dengan tajuk ni .. But , I don't know why .. mase tengah sedap sedap bersyarah tu tetibe saye terberhenti for a while .. mase tu saye terlupa Firman , Surah Ar-Rum ayat 41 .. Ya Allah .. kecewa sangat macam mane boleh lupe .. padahal that's the first surah yang saye hafal mase dapat teks ni .. Ustazah saye cakap , tak pe lah Allah nak uji saye .. tapi lucky thing is saye tak panik dan boleh ingat semula dalil tu dan seterusnya memang all out saye bagi .. tapi name pun dah tersangkut kan .. markah tetap potong .. huhu .. saye kalah bahagian nie lah .. haishh ! sayang betul :'(






Second round is spontan .. ahah ! nie lah yang buat cek ketaq lutut ni ... guys , bayangkan .. sebelum naik pentas tu kene undi tajuk spontan then dorang bagi peserta mase 4 minit untuk rangka at least 3 isi yang kena ade huraian, dalil dan contoh .. lepas tu bagi hujah yang dah dirangka tu atas pentas selama 4 minit jugak .. fuhhhh ! sejuk kot tangan saye .. last2 saye bebel je lah ikut suke hati saye kat atas stage tu .. ape ape yang saye rase agak agak betul saye cakap je lah .. tapi kebanyakan fakta saye betul lah just berterabur je pe saye cakap tu .. hik3 :p




And again ! thank you Cik Jaja .. for being with me almost all around the time .. setia betul dia ni jadi jam randik saye .. hik2 .. nanti kite belanja awak oteyyy ;)




Yeahhh ! saye sokong err Encik , Pakcik , Tuan ... tak kisah lah sape pun dia kan .. tapi dia cakap best dan tak lah panjang berjela jela .. tebaikkk lahh ! hihi .. btw , nice stage .. macam nak kahwin ! hahaha :D


p/s : some of my friends had asked me .. "Eh macam mane kau boleh cakap kat depan depan orang ? tak rase takut ke gemuruh ke ?" .. dear , my answer is .. SELF-CONFIDENCE ! bile ade kat depan orang ramai kite kena confident je .. tipu sangat lah kalau tak takut and gemuruh langsung .. lets say lah .. kite takut2 , mesti kite akan buat banyak kesalahan kan ? lepas buat banyak salah mesti banyak orang gelak kan ? bile banyak orang gelak mesti kite malu kan ? so , just yakin je dengan diri kita sendiri ok ! that's all for today .. thank you for reading .. muuahhhh :*

Muchos Amos ,

Hazira Hamdan

Labels:



Assalamualaikum ! " Saya bercakap kerana saya peramah dan saya sombong kerana saya menjaga diri saya.. Terima kasih " Hazira Hamdan .. Sixteen years old .. See the beautiful in wide vision people ! :)
bold italic underline strike

Hazira Raif

Create your badge

PUT YOU OWN CBOX





Big helped by Aulia Septiya , Ziera Sharplet and Munyrah Iyra
Edited by Opie
Header by Rabiey
Follow & Dashboard Button by Ziera
Cursor by Fiqah
Hosted by YOUR NAME