Like This ♥
If Allah will
Friday, January 11, 2013 • 9:51 PM • 0 Love Letter ♥

Bismillahirahmanirahim.

When we are sad, we need Allah. When we are happy we indeed to have Allah too. 

Assalamualaikum wbt. It had been fortnight of school. And , ya ! It was quite busiest week of my life. Works, class, works, class going back to works. Ya Allah, penat tak hengat hengko ! *SPM -.-'

So, hari ni Alhamdulillah selesai solat hajat berjemaah kat sekolah. After siap baca yassin and solat hajat, student form 5 *ehemm* FORM 5 YE , "diminta tunggu di dataran sekolah blablablablaa...", berkata seorang ustaz fofular Sekolah Menengah Kebangsaaan Padang Saujana. Hahaha. So, what we got ? Haaaaaaaaa taraaaaaaaa .............



Hmm, why I'm writing this entry ? So, tadi cikgu edarkan borang daftar subjek PELAJAR SPM 2013 *ehemmm lagi hengko* untuk diisi oleh semua CALON SPM 2013 *ehemmmmmm* hikhik. Cikgu kite cakap, " Haaa (dialog tambahan), kamu semua diberi tempoh seminggu untuk decide subjek ape yang kamu nak ambik. Sebarang pertukaran subjek selepas blablablabla(malas taip) akan dikenakan bayaran sebanyak RM30.00 . Segala urusan permbayaran hendak diuruskan sendiri kerana blablablablabla(malas taip lagi)....", berkata seorang guru cun Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Saujana. 

Me and le classmates terus macam, EHMMMM, HMMMM, LAAAA, CAMNEEEE NIEE, ADUUUUHHHH, PENING ARRR, ADUHHH, HMMMM HMMM HMMMM. For what ehmm hmm laaa camnee and so on tu ? For what subject ? Hahahaha. Wahai Bahasa Arab, jawapannya ialah anda Bahasa Arab. Yaaaa, anda ! And ade lah beberapa kerat yang ehmm hmm laaa camnee aduhh untuk subjek Bio. But for me, I can carry on the Biology, Biiznillah. But, the big thing is.... Bahasa Arab. I've failed 2 of 3 of the finale exam of 2012. Yang sekali tu pun lulus sebab diri sendiri dan member sekelas bertransformasi menjadi TOYOL. Hahaha. Sebab tu markah lulus atas pagar je. 2 markah lagi InsyaAllah lah berisiko sangat nak tergelincir ke dalam golongan orang yang Gemilang (G). Hahaha. So, as a student yang masih tak tahu sangat benda ni. I've told my mama and brother about this matter. Dialog bermula di meja makan ketika lunch :

Hazira sedang duduk baru nak cedok kuah sambal bilis tempoyak *telan air liur* ke dalam pinggan nasinya. Sambil menguis-nguis comel nasinya, Hazira pun memulakan bicara sopan. Hahaha

Hazira: Hmm, mama. Tadikan... kat sekolah, cikgu bagi borang nak daftar subjek untuk SPM nanti. Pastu kan, Iwa pening lah (iwa ialah nama comel Hazira di rumah) nak buat macam mana. Iwa nak drop ke tak Bahasa Arab ni. Kalau Iwa drop kan, Iwa kena drop kan Syariah dengan Quran Sunnah jugak. Iwa tak ada masalah sangat pun dengan Syariah dengan Quran Sunnah tu. Tapi tu lah. Subjek yang se (satu) lagi tu. Arab tu. Aduhhh, macam mana ni. Iwa dah lah failed selalu. Lulus hari tu pun sebab tiru (sangat jujur Hazira ni kan) . 

Hakimi (abang Hazira) : Kalau awok drop awok tinggal berapa subjek je ?

Hazira: Kalau nak drop Arab, mesti kena drop Syariah dengan Quran Sunnah jugak. So nanti Iwa kena ambik PAI dengan subjek lain, akaun ke sains sukan ke. Tu lah masalahnya. Hmmmm ( Hazira hampa).

Mama: Ishh, baik tak payah lah Iwa. Menyusahkan awok je nak ambik subjek lain pulak tahun ni. Awok dah lah tak ada basic langsung. Tak kan awok nak catch up balik yang form 4 punya. Belajar pun tak pernah. Nanti nak faham yang form 5 lagi. Mama rasa tak payah drop lah. Ambik je subjek yang sekarang. Bahasa Arab tu, tak dapat A pun tak apa lah. Yang penting cuba dulu yang terbaik. 

Hazira: Hmm tu lah. Iwa pun fikir macam tu jugak. Dulu masa PMR pun dalam setahun je Iwa belajar betul-betul Arab tu. Boleh je dok ?

Mama: Haaa tahu pun. Boleh je dapat A kan. Yang sekarang pun sama lah. Usaha dulu. Tak payah nak pening-pening nak belajar subjek awok tak pernah belajar pulak. Cuba dulu. Tahun lepas awok tu banyak main-main. Cikgu pun tak push sangat macam tahun exam (tipuuuuu, tahun lepas pun banyak kerja jugak sobs).

Hazira: Hmmm. Ok yelah. Iwa cuba je lah dulu ehh..

Lebih kurang macam tu lah conversation nyaaaa.....

What I want to focus on here is, whenever we do, if Allah will, Allah will help us to get what we want. But, if Allah faith is not lucky for us, please be trust. Kita cerdiklah macam mana pun, makanlah kacang cerdik satu balang sehari pun, tapi kalau Allah kata " BUKAN MASANYA LAGI", please TRUST , it's mean bukan rezeki kita lagi. And now, what I need is, focus on my destiny. Highlight the AIM, PRAY and BISMILLAHI TAWAKKAL TU A'LALLAH. InsyaAllah, Allah knows the best. Apa yang saya cakap ni sebenarnya nasihat untuk saya sendiri and untuk orang yang berada dalam situasi keliru macam saya sekarang ni. I believe, parent's dua always with me. Friends always be there to accompany me. And Allah always listen to me. So, bismillahirahamnirahim. Dengan rasminya, saya akan teruskan subjek yang sama tanpa mengubah apa-apa keputusan (macam datin maimun nak rasmi spa je hahahaha). InsyaAllah, it will be the best decision. I dont want anything now except your dua for me. Thank you :')


Muchos Amos,

HAZIRA HAMDAN



Labels:


Bismillahirahmanirahim 2013
Monday, December 31, 2012 • 10:09 PM • 0 Love Letter ♥

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah beberapa jam lagi 2012 akan menamatkan masa yang telah ditetapkan dengan jayanya yeahhh !! Tapi, taklah begitu 'jayanya' buat aku. I dont know. I can feel that I experience the year of 2012 with a lot of problems, losing and more. Starting with losing a few friends who had move away from the school. Oh Allah, it's hard. So hard losing our besties. 

But, yang patah tumbuh yang hilang berganti kan ? Praise a lot to Allah, He had give me some new friends that I really can friends with. They are my classmates. Allah, Alhamdulillah. Almost 3 years behind, I never be perfectly match with my classmates. Argue, heart broken, tears because of them was just like a normal thing. Yes ! Normal thing for last 3 years. I dont know why in 2012, all of us were like a colony of ants. Learning, gossiping, laughing, cooperating, solving the problems with each other. Ahhhh, MasyaAllah it was grateful ! Almost the time I'll be with them. Sorry my other friends, aku masih sayang kan korang. Yes, I admit. Aku kurang bersama dengan korang for this year. But maybe aku ni malas nak keluar kelas kot and bila dah berborak dengan classmates lagi lah bertambah malas nak pergi kelas korang. Heeee. Tapi dekat luar we still hang out together right ? Jangan marah ehhhh ehh ehhhh. I always love you. I mean all of you :')

The classmates

Never forget you :')

2012, my academic getting worst. I felt like I had dissappoint my parents and teachers. I'm so sorry. I'd try to be like before. Easy to understand, easy to remember all the il'mu. But, hmmm I feel more stupid, coward. Arghhh ! Why I'm being like this ? Even all my friends too. Ya Allah. SPM in 2013. Ya Allah, beri kami semua kejayaan fidunya wal akhirat. Give us the way, the better way. Aaminn.

2012, your time will end soon. You had teach me a lot of experiences. To accept all the things, to be positive when losing. Thank you :')

2013, your time will start soon. I never know what gonna be happened to me when I'm being with you. May Allah make us perfectly match together. Biznillah. Bismillahirahmanirahim.....

Muchos Amos,

Hazira Hamdan


Labels:


Oh My PMR
Thursday, December 20, 2012 • 12:20 AM • 0 Love Letter ♥

Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum wbt. Hai tawan tawan (kawan kawan). Hey adek adek (adik adik). So hengko dah dapat arr kan result hengko orang tu ? Dapat dah kan ? Haaa, macam mana result hengko ? Ada sama gempak macam hengko punya famous dekat Facebook or menjadi trending dekat twitter tu ha ? ha ? haaaa ??? *cekak pinggang*. Uuuuuu garangnyess akaks niesss. Haha. Ok btw, entry kali ni aku guna 'aku' k. Barulah nampak seakan-akan mesra sikett gittewww. Macam dah lama satu geng bas sekolah gittewwww :p

So, aku buat entry ni bukan ape sebenarnya. As we all know kan (cehh we all you hahak), result PMR tahun ni syiuuuuuuuuu jatuh gedebuk gedebak gedebek menjunam-junam ibarat air terjun di danau toba *eh?*. 

" Hadoooo, kebenda arr hengko ni? Tu arr banyak sangat memain, result pun kan dah macam #$%&$&* trutttt *disensoredkan* ", kata beberapa hamba Allah yang memang mintak pelempang sekali dua dekat mulut.

Wooo wooo wooo, brother sister. Ape hak kau cakap macam tu ? Ehem, kepada adik-adik sekalian. Dont worry spesies senior yang baik seperti akak yang sedang menaip ni *ehem* masih ada untuk mendukung korang even berat korang dah layak register the biggest loser. 

It's personally for me, YES kalau korang dapat result best kebaboom tu memang layaklah korang nak jerit plus berlari-lari anak dari satu blok ke satu blok dekat sekolah korang sebab gian sangat happy dapat result gempakz gitteww *ehem yang di atas JANGAN LUPA*. But in fact, it's YES jugak untuk korang yang tak berapa berjaya tu menangis, melutut, memeluk tiang kantin sekolah sebab frust habis result teruk. But but but, haa ko tengok tiga BUT aku bagi. Itu maknanya pesanan penting penaja *highlight kuning Stabilo*. Tak perlulah over macam aku cakap tu nak menangis peluk tiang kantin bagai. Menangis tu standard lah. Even orang yang berjaya pun menangis kan ? It's just a bit different sebab apa korang menangis tu. Two options, sama ada menangis KEGEMBIRAAN or menangis KESEDIHAN.

For this entry aku lebih focus kan pada students yang menangis kesedihan. Yang menangis kegembiraan tu dah arr ko blah blah. Bajet arr dapat result best puihh *over*. Hahaha. No no, korang pun boleh baca. 

So, dear students yang kesedihan. Gitteww ko ayat aku. Hahaha. Hmm, for me korang nak sedih tu boleh tapi janganlah lama sangat ok. Aku rasa lah paling lama pun dalam dua bulan lah maksimumnya. Kalau korang sedih dari tempoh masa tersebut, better go back and refer to the psychology. Korang tahu tak, kalau korang sedih melampau-lampau, result yang korang dapat tu still sama. Tak adanya korang bangun pagi esok tengok balik slip 

" He ehhhh, aku dapat straight A ropenyeeeee *mata berkaca-kaca* ". No ok. NOTHING WILL CHANGE ! 

" Elehh kak Hazira, akak boleh lah cakap macam tu. Akak dulu 9A. Akak tak faham perasaan saya kak ", kata seorang junior yang kesedihan.

Wooo wooo woooo, lek lu. Siapa cakap aku tak faham perasaan korang tu ? Ai ni seorang yang memahami tau. Haha. Yes, aku faham. Sebab ape ? Sebab aku pun pernah gagal dulu. Masa aku UPSR dulu. Aku tak dapat straight even aku ni Tokoh Pelajar 2008. Lagi ? Pelajar Terbaik Ko-kurikulum 2008. Lagi ? Pelajar Terbaik Koko-rikulum 2008. Lagi ? Pemegang sijil kebangsaan terbanyak *angkat kening*. Lagi ? Pelajar Gebang a.k.a Berlagak dari tahun 2008 - sekarang. Hahaha. Korang boleh imagine tak macam mana perasaan aku masa tu ? Macam-macam ok. 
Aku rasa ......

" Eii, aku ni tokoh pelajar tapi aku tak straight? Arghhhh !!! ". Lagi ?
" Weyy, dia tu kan trial tu dapat satu A je. Siap ade D lagi. Pehal dia boleh straight? Argghhhh !!! ".

Haaa, lebih kurang macam tu lah drama swasta hati aku masa tu. Harapan aku yang bermimpi sampai ke bintang nak masuk SBP or MRSM masa tu pun hancuss ko tau tak ? Adalah aku berkurung dalam bilik semalaman, menangis sampai ke pagi sebab frust sangat masa tu. Aku tahu result aku awal sebab mama aku kan cikgu. So dia bagitahu aku malam sebelum ambik result tu dan tak semena-menanya aku jadi anak yang tidur bawah ketiak mama malam tu sebab menangis punya kes. Sorry bah, malam tu abah kena tidur luar. Hahaha. So, jangan sesekali cakap aku tak faham ape korang rasa.

Aku tahu korang pun sebenarnya tahu kan, korang still ada masa lagi. Ada SPM lagi *asal aku terasa ni?*. Hahaha. Apa yang aku nak tekankan kat sini. Benda yang paling korang perlu ingat balik. Result korang masa exam biasa dulu dengan result PMR. Aku sure mesti ramai yang meningkat walaupun sikit. Aku dulu pun masa form 3 starting aku 2A je pun. Siap ada C lagi. Then masa trial lah baru rasa confident sikit sebab masa tu dah boleh scor 7A 2B. Kalau korang fikir just nak dapat result gempak je macam member yang lain memang lah bertambah-tambah perisa kecewa korang tu. So, bersyukurlah dengan seadanya. Itu rezeki yang Allah dah bagi. Usaha yang korang dah buat. Bertambah bagus kalau tu memang 100% usaha korang sendiri. 

Maybe ada sebabnya korang tak dapat result yang best. Sama ada tu je rezeki korang ATAU pun korang sendiri yang main-main. Niat pun korang kena check balik. Sebelum ni korang nak dapat straight A sebab ape ? Memang nak untuk ibu bapa korang atau nak dapat straight supaya boleh buat ayat macam tertera di bawah ini :

" Ayah, kalau kak chik dapat straight A, kak chik nak Samsung Galaxy Camera boleh ? Alaaa, yang kejap boleh jadi henpon kejap boleh jadi camera tu. Boleh ehh ehh ehh ? ", kata seorang anak sambil buat muka comel mata kelip kelip kepada ayahnya. 

Haaaa, you see ? Nak straight A just sebab nak mintak something dekat parents. Niat dah merewang dah tu. Tipulah kalau aku tak pernah ade niat macam tu. Ade. Especially masa aku UPSR dulu lah. Kan dah tak dapat straight ! Bila PMR, serious aku tak rasa nak apa-apa pun. Kalau ada pun, benda yang aku paling nak adalah aku nak Science aku A sebab masa UPSR dulu subject haprakk tu lah yang aku tak dapat A. Perghh, teringat pulak masa aku peluk Cikgu Sabariah masa majlis restu tahun lepas. Menangis-nangis aku meluahkan betapa aku nak Science aku A. Over pulak aku rasa. Hahaha. But tak salah kalau korang over nak sesuatu yang baik untuk korang. Right ?

So, adik-adik *nada nasihat* , usaha lagi. Kos yang korang nak ambik upper form nanti fikir masak-masak. Zaman form 4 BUKAN lah seindah honeymoon yang digembar-gemburkan tu ok. Serious ! Sebab aku pun banyak sangat problem especially berkaitan dengan emosi. So many bad things happened. Result akan down gila. Every exam ayat orang tanya " Kau berapa failed ? " akan lebih banyak daripada ayat orang tanya " Kau berapa A ? ". Sampaikan korang akan rasa yang korang akan gagal nanti. Nasib aku ni pun aku tak tahu. Tahun depan aku SPM dah. Banyak sangat-sangat lagi benda yang aku tak catch up. Sigh. Haihh jangan putus asa , jangan putus asa *cakap dengan diri sendiri*. 

That's all serba sikit aku nak share dengan korang. Hope sesiapa yang membaca entry ni akan dapat sesuatu yang berguna. InsyaAllah. Segala yang baik datangnya dari Allah SWT dan segala yang buruk semestinya datang dari kita sebagai hambaNYA. Wassalam *cececehh, feeling ustazah pulak aku*. Hahaha. See yaa !



Muchos Amos,

Hazira Hamdan


Labels:


Asturi Metal Builders (M) Sdn Bhd
Friday, November 16, 2012 • 9:50 PM • 0 Love Letter ♥

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, cuti sekolah dah seminggu berlalu. Dan baru hari lah kau nak update Hazira kennn ? Hehe. Sempena saya update blog ni, haha (macam sambutan gilang-gemilang je) saya nak cerita trip to Kuantan on last 20 October 2012. We were visiting a factory which the place that the gas tanks were made. It's Asturi Metal Builders (M) Sdn Bhd located in Gebeng, Kuantan. We gathered around 6.30 and started our awesome journey around 7.15 (kalau tak silap lah). After having a breakfast, which was nasi lemak yang erghhh tak sedap ok. Nasi lembik, makan pun tak habis. I'm sorry nasi, I didn't mean it to throw you. Sobs :(

We arrived around 11 am macam tu lah. Area situ semuanya area kilang. Macam-macam jenis kilang ada. Punya lah excited kan nak tunggu mana satulah kilang kita orang nak pergi ni. Hisshhh, kaki tak boleh dok diam dah nak turun dari bas. Finally, sampai jugak kilang Asturi. Mana tak jauh, letaknya belakang sekali. Opps, ok mula-mula tahu trip ke kilang all of us liked " Lehhh, kilang je ke ? Lehhh, apa ni kilang ? Lehhhh ". HAHAHA. But we'r wrong ok. It was a great experiences ever ! Jom kita teroka through the photos. Cikedout yaww !


Firstly masa sampai, the manager brought us to a room sebab nak buat some explanation. Mula2 ingat kan manager dia tu Indian tau tapi suddenly "Ok, bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum wbt. Selamat datang ke Asturi Metal Builders (M) Sdn Bhd ". Ehhh, Islam rupanya ? Itu lah orang cakap kan dont judge a book by its warna kulit. Hahaha. Nak kata muallaf dia bukan ber-Bin kan Abdullah. Hmm, adalah keturunan India tu kot. Masa dalam bilik tu (ohhh, thanks to Allah ada aircond) dia explain pasal kilang Asturi tu lah. Those yang nak jadi engineer yang hebat lagi bergaya haha boleh lah kerja dekat tempat ni. Jangan pandang remeh dengan kerja kilang wooo. Orang kata paling cikai pun gaji engineer dekat sini 4K tau ! Such my kakak cakap "Lain kali nak cari suami, yang gaji macam tu lah". Hahaha. Dan terus lagu Najwa Latif bermain di fikiranku "meski dia bisa beri ku apa saja, tapi itu semua tidak boleh beri bahagia....." Haha.

What are made by Asturi ? Ok saya terang sikit ye. As yang saya cakap tadi, Asturi is a factory that make a gas tanks. Hasil product Asturi banyak guna high pressure and kilang ni dah import banyak tanks ke luar negara. They had made the thickest tank, the longest tank and so on. Memang kaya lah kan and paling bangga sekali this factory belongs to a Malay. Dato apa entah tak ingat nama. Mihmih :p

Kerja dekat sini more getting to risk lah bagi saya. Tahun lepas pun ada seorang pekerja dorang yang mati sebab terhempap besi 90 kg. The manager said " Kami buat besi beribu-ribu tan, tapi last-last pekerja tu mati just sebab besi 90 kg". Hahaha. Apa lah , terhempap besi 100 gram pun kalau dah ajal boleh mati kan ?


Half of my classmates. We'r lucky ok. Sebab as a science student kita orang diberi penghormatan untuk masuk ke dalam kilang tempat buat pressure tanks tu cehhh cehhh gittewww. Budak yang bukan kelas science just boleh melawat dekat luar je. Hikhik :p

Muka engineer ready nak lawat tempat kerja baru :p



Yang dekat atas ni tempat pembuangan bahan besi. Yang lebih-lebih tu dorang akan kumpul dekat sini. Tujuannya ? Mestilah nak jimatkan kos. Besi yang lebih tu dorang akan leburkan semula dan buat meja besi ke kerusi ke suka hati lah kan. Benda yang boleh dorang guna, dorang akan buat sendiri. Cool right ? :)

Ni antara tanks yang dah nak siap. Dari sekecik-kecik saiz sampai lah sebesar-besarnya semua ada. Ketebalan dan panjang tanks ni pun depends on the pressure.

Tempat water pressure. Function tempat ni untuk detect kebocoran tanks. Tempat ni paling bahaya. Just boleh seorang je yang masuk tempat ni. Nak tahu sebab apa bahaya ? Mehh, saya cerita ehh. Based on the engineer tu cakap, pressure dekat tempat ni kuatnya ibarat kalau satu nat tank tu tercabut, nat tu boleh terpelanting dari hujung kilang sampai lah hujung kilang belah sana. Dan kalau ada orang terkena nat tu, boleh tembus badan orang yang kena tu. Faham ? So, bayangkan lah macam mana high pressure tempat ni ye ;)

Nampak cikai je kan mesin ni ? Rupa pun alaa2 dah berkarat hidup segan mati tak mahu. Haha. Tapi harganya, murah je. Almost a million. HAHA :D

Banyak basikal kenapa ni ? Haha. Tempat ni besar sangat ok. Sebab tu lah basikal disediakan untuk pekerja guna. Macam nak ke tempat rehat dorang ke. Boleh lah naik basikal. Dekat sini, ada tempat tidur sebab kebanyakan workers terutama workers bahagian tebuk2 besi ni kena kerja 2 jam je satu masa. Then, dorang perlu rehat and tukar shift. Kalau lebih 2 jam bahaya, sebab tahap focus dah kurang. Nanti jadi apa-apa kan bahaya tu anak-anak. Muehehehe :p

Ke tepi, ke tepi ! Engineer nak bergambar. Muehehe :p


The canteen. Nice kan ? Makanan pun sedap. Free lagi uolls :p

Muka penat engineer lepas lawat kilang. Hahaha :D

The visit ends around 1 pm. Alhamdulillah, kenyang makan dekat situ dan services pun terbaik ! 




Goodbye Asturi. A great experiences with a lot of knowledge :')

After the trip, we went to Masjid Al-Qaryah Baluk. Dalam bahasa melayu, Masjid Kampung Baluk. Solat Zohor and tukar baju dekat situ. Sikitlah nak comment pasal driver bas tu. Tak spoting langsung. Ada ke patut dia nak gerak je padahal ada orang lagi tak siap solat and tukar baju. Tak penyabar langsung ! Huh.


Lepas tu pergi lepak kejap dekat ECM. Then, balik. Sepatutnya nak ke Teluk Cempedak. Tapi adalah sikit pembuat masalah, so tak jadi pergi. How bengang and sad. Nak lama-lama dekat ECM tu buat apa. Boring dah dekat situ.

With Nisaa. The sitmate. Haha :D

Berphotogediks dalam bas. Hahak ;)

That's all for this update. InsyaAllah ada masa saya nak update pasal Jamuan Akhir Tahun pulak nanti. Be waitin' oraittt . Salamualaikum :)

Muchos Amos,

HAZIRA HAMDAN







Labels:


Syawal with Ahli Mesyuarat Tingkap :D
Saturday, September 8, 2012 • 10:51 PM • 0 Love Letter ♥

Bismillahirahmanirahim ...

Assalamualaikum ! Dengan berbekalkan oksigen beberapa percent lagi dan dengan mata yang hampir hampir dan sikit lagi nak terkatup , ku menguatkan jiwa , raga dan hati untuk meng-update jugak malam ni . Why ? Sebab , nanti lama lama habis bulan Syawal dah lapuk lah wehh cerita raya . Tak syiokkkk ! :D

So , cerita raya dengan family sudah . Here we go ! Raya dengan all the rodong rodeng lah pulak kan . Tak sah kalau tak jumpa bila semua balik . Rinn rinn rinduuu cangat cangat . K over ! HAHA . Malas nak protprotprettt pepanjang . Gambar dapat menceritakan segalanya . 

" DI SETIAP GAMBAR ADA CERITA " *tersenyum sambil pegang Canon . Macam ada kan ? HAHA .

5 Syawal 2012

Classmates time . Sejujurnya lah saya katakan ehh ehh ehh . Sepanjang saya ber-classmates dengan dorang , inilah first time saya rasa happy . Sebab sebelum ni memang tak boleh langsung sekepala . Ada je benda yang nak ditekakkan ? Ehh , ditekakkan ?? Haha . Maybe selama ni ada lah seorang makhluk Allah tu yang punca kita orang salah faham . Tapi since dia pun dah get lost , kite orang automatik plus magik jadi ok . Hikhik . Alhamdulillah :')





So , they are half of my classmates . Sepatutnya 20 puteri dan SEORANG SAHAJA putera ya . Errr , tu pun tak berapa nak putera . LOL *sorry Syawal . Syawal tu nama dia bukan bulan Syawal ehh . HAHA XD


Rumah Cikgu Rozina :)



Rumah Ustaz Syed Othman . Ustaz Syariah Islamiah saya :)


Like a boss . Haha 






Ni rumah saya . Dorang masuk2 , " Ehhh , ada cermin besar lah . Ni best ni " . So jadilah aksi2 di atas ni . Gasaklah korang . 

Overall dalam satu hari 10 buah rumah kite orang pergi . Thank you for the teachers and friends :)

7 Syawal 2012 

Haha . Raya yang ni tak payah cakap lah kan . Lagi kecoh . Jumpa semua member2 yang dah tercampak tergolek dan terguling ke MRSM dengan SBP tu . 













Rumah Elin . Mak Cik Sioh kite pun ada . Rinduuuu :')

Syaza tembam . Wekkk wekk :p

Aimi dengan Nisaa . Jelous tengok kulit Aimi . Flawless gile .


Rumah Kak Nieza . Junior lagi besar . HAHA





Rumah Arissa . Rumah dia cantik dannn dannn dannn adaa ....

Oddie . Aummm aummmm . Eh silap ! Meoww meowww . A 4 years old cat with 6kg weight . Bapok beratnya wehh .. Haha XD


Akma with Deela :)



And last rumah Ikhwan . Lepas tu semua balik , ready for school . Sedih . sobs .


Muchos Amos ,

Hazira Hamdan

Labels:



Assalamualaikum ! " Saya bercakap kerana saya peramah dan saya sombong kerana saya menjaga diri saya.. Terima kasih " Hazira Hamdan .. Sixteen years old .. See the beautiful in wide vision people ! :)
bold italic underline strike

Hazira Raif

Create your badge

PUT YOU OWN CBOX





Big helped by Aulia Septiya , Ziera Sharplet and Munyrah Iyra
Edited by Opie
Header by Rabiey
Follow & Dashboard Button by Ziera
Cursor by Fiqah
Hosted by YOUR NAME